Loading...

Dostavba chaty v Těptíně / 2014 - 2016

Původním zadáním byla rekonstrukce stávající chaty. Vzhledem k tomu, že ta je orientována na sever a její stavební stav byl rozporuplný, rozhodli jsme se pro malou jednopodlažní přístavbu ze západu. Přístavbou vznikla velká obytná místnost s lepším světlem a napojením na zahradu. Následně jsme provedli propojení s bývalou chatou skrze vnitřní dispozici - úpravou provozů. Vstup byl přemístěn na střed, díky čemuž jsme docílili prostorné vstupní haly. Kuchyni jsme přesunuli do obytného prostoru přístavby. Tak vznikl ve stávajícím objektu prostor pro pracovnu, zvětšily se koupelny, získaly úložné prostory a šatny. Západo-východní orientace přístavby s velkými okenními tabulemi dodalo vnitřnímu prostoru světlo, vzdušnost a propojení se zahradou. Změnou dispozice v bývalém objektu chaty pak vznikla další koupelna, wc, chodba a dva neprůchozí světlé pokoje s výstupem na terasu, která vznikla na střeše přístavby.

autorský tým David Kraus, Veronika Fričová
klient soukromý
typologie bydlení
lokalita Česká republika, Těptín
podlažní plocha 160,00  m2