Loading...

Rekonstrukce budovy Státního fondu životního prostředí / 2004

Komplexní rekonstrukce fasádního a střešního pláště objektu Státního fondu životního prostředí České republiky. Budova se skládá ze tří dilatačních celků postavených v ocelovém skeletu. Návrh si klade za cíl vytvořit jasně čitelnou budovu reprezentující danou instituci. Hlavním výtvarným prvkem jsou velké mozaikové plochy rámované vlnitým plechem – vycházející z představy symbolu “televizních obrazovek“. Návrh všechny objemy sjednocuje použitím jednotného materiálu a zároveň člení velké plochy fasád. Nový obvodový plášť je řešen jako kovový kotvený ke stávajícím konstrukcím. Důraz je kladen na vstupní hmotu, pro kterou je navržené velké kruhové okno do jehož skla je vypískováno logo SFŽP. Základní barevné členění symbolizuje tři složky přírody: tmavá modrá – voda, světlá modrá – vzduch, zelená – zeleň. Okna v celém objektu jsou vyměněna za nová hliníková. Střešní plášť je zateplen, je provedena příprava pro osazení solárních panelů.

autorský tým David Kraus, Klára Čápová, Šárka Kubánková
klient Státní fond životního prostředí České republiky
typologie kancelářské budovy
lokalita Česká republika, Chodov, Praha
podlažní plocha 4 850,00  m2
náklady 30 milionů Kč