Loading...

Rodinný dům ve Vraném nad Vltavou / 2007

Vzhledem k nevýhodné svažitosti terénu, byl kladen důraz na umístění objektu na pozemku. Řešení zachovává západní zahradu se světlem od poledne, příjezd i vstup je veden ze severní strany, terasa je na jihovýchodě, je odcloněna od komunikace domem samotným, obývací prostor je osvětlen z východu, jihu i západu, je pootočen pryč od komunikace. Objem domu je nepravidelný, ale kompaktní, je výškově odstupňován – tak jak klesá pozemek - členěn třikrát vždy o 0,5 m, toto tvoří zvláštní prostory uvnitř. Členění po výškách se promítá do obýváku a do komunikace v patře. Dům je dvoupodlažní se sedlovou střechou, je nepodsklepen. Obytný prostor má zvýšenou světlou výšku, je přisvětlen shora. Patro obsahuje ložnici dětí, koupelnu, pracovnu, ložnici rodičů s šatnou a koupelnou a pokoj hosta. Dům je zděný, obložený dřevem.

autorský tým David Kraus
klient soukromý
typologie rodinné domy
lokalita Česká republika, Vrané nad Vltavou
podlažní plocha 175,00  m2
náklady 3,5 milionu Kč